Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na 11 katova

Vukovar dobio najveći hostel u Hrvatskoj

Vukovar hostel
Branimir Bradarić/VLM
06.05.2013.
u 16:32

Vukovarski hostel ima 11 katova i 132 moderno opremljene i uređene smještajne jedinice. U prizemlju se nalazi i multifunkcionalna mala dvorana.

S nedavno odigranim nogometnim Memorijalnim turnirom vukovarskih branitelja U14 u Vukovaru je s radom započeo i najveći hostel u Hrvatskoj. Naime, nekadašnji Hotel za samce, koji je godinama služio za smještaj radnika, sportaša, a tijekom Mirne reintegracije i kao smještaj za djelatnike koji su dolazili raditi u još razrušeni grad, nova Uprava Borovo Standarda pretvorila je u hostel. Vukovarski hostel na svojih 11 katova zainteresiranim gostima nudi 132 moderno opremljene i uređene smještajne jedinice. Sve su dvokrevetne sobe s kupaonicama, televizorima i satelitskim prijamnicima kao i bežičnim internetom u cijelom objektu. U prizemlju se nalazi i multifunkcionalna mala dvorana.

– Hostel je zapravo rezultat strategije daljeg razvoja tvrtke Borovo. Odlučili smo rekonstruirati ovu poslovnu jedinicu i prilagoditi je suvremnim trendovima. Pri tome smo vodili računa i da zadržimo radna mjesta ali i osiguramo profit kako bi mogli redovito isplaćivati osobne dohotke. Prema prvim rezultatima mislim da smo na dobrom putu, rekao je Nenad Bučko, direktor Borovo Standarda koji posluje unutar sustava tvrtke Borovo.

Dodaje da to pokazuju i najave dolazaka gostiju tako da će hostel u naredna četiri mjeseca zabilježiti više od 5.000 noćenja. U Borovu računaju i na činjenicu da u Vukovaru, posebno u vrijeme većih manifestacija, kronično nedostaje smještajnih kapaciteta tako da su vrlo često vukovarski gosti spavali u Vinkovcima ili Osijeku.

Uz natjecatelje nogometnog turnira hostel će uskoro ugostiti i natjecatelje juniorskog prvenstva Europe u košarci, kadetske košarkaške završnice, filmskog festivala, Dana sjećanja na žrtvu Vukovara…

- Niz je tih manifestacija čiji će gosti sada moći prespavati u Vukovaru. Omogućit će to i vjerojatno nova radna mjesta ali i činjenicu da će novac sada ostajati u Vukovaru. Grad godišnje bilježi preko 135.000 dolazaka od čega je svega njih oko 10.000 noćilo u Vukovaru, istakao je Bučko koji najavljuje da je sljedeći korak ulazak u nacionalnu i međunarodnu hostelsku asocijaciju.

Gosti hostela imat će i mogućnost prehrane koja će biti osigurana u restoranu Radničkog doma i njegovom vrtnom restoranu. Noćenje s doručkom u vukovarskom hostelu iznosi 160 kuna, polupansion košta 200 dok gosti za pun pansion moraju izdvojiti dnevno 240 kuna.

>>Započela provedba projekta za osposobljavanje nezaposlenih

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije